Wanneer een vliegticket boeken?

Het populaire advies dat we allemaal gelezen op een website of magazine is dat je vroeg moet boeken in de ochtend voor de goedkoopste vluchten. Of juist zeker niet op een vrijdagavond! Of alleen ‘s een dinsdagmiddag boeken. Maar heeft het nou echt nut om op een bepaald tijdstip of dag te wachten als je een vliegticket wilt boeken?

JA

Dinsdag rond middernacht is de goedkoopste tijd om te boeken

We vonden dat reizigers die zoeken naar vluchten op dinsdag om middernacht een besparing opleverden van ongeveer 6% van hun vluchten, waardoor dit de goedkoopste periode van de week is. In het algemeen waren vluchten iets goedkoper om middernacht eerder in de week (maandag tot en met woensdag). Dit is echter alleen van toepassing op ongeveer 1,6% van de markt, wat betekent dat het niet waarschijnlijk is dat je dezelfde besparingen zal vinden op uw specifieke route. En middernacht later in de week wordt het steeds duurder.

Vrijdag Rond 03:00 is het de duurste tijd om te boeken

Vliegtuigshoppers betalen ongeveer 3% hogere tarieven op vrijdag rond 03:00. Deze verschillen zijn waarschijnlijk veroorzaakt door de manier waarop luchtvaartmaatschappijen hun verkopen beheren dat vaak vroeg in de werkweek begint en eindigt bij het weekend. Dus de prijzen kunnen, in feite, een beetje omhoog gaan voor het weekend begint. Dus wat je dus niet moet doen: vermijd een boeking laat op de avond later in de week.