Vakantie in Duitsland of toch maar Nederland?

Naar Duitsland:

Duitsland is een onbekende vakantiebestemming. Als je op vakantie gaan naar Duitsland ga je meestal met de auto. Het vliegen naar Duitsland duurt enkele uren. In Duitsland kan je je culinair laten verwennen met een glaasje Moezel of een glas bier. Duitsland is qua oppervlakte heel groot en niet dicht bevolkt.

Je kan wandelen langs de vulkaanmeren en genieten in de vele kuuroorden die Duitsland rijk is. Of je wil je met de kinderen iets ondernemen kan je naar Lego Land of een van de vele attractie parken.

Voor winkelen moet je zijn in Berlijn, Aken of Keulen. Het nachtleven is heel erg hot in Frankfurt. Op vakantie naar Duitsland is zeker de moeite waard, dichtbij en goedkoop. Vakantie naar Duitsland is reizen naar Duitsland met de steden zoals Berlijn. Een cursus Duits is altijd handig als je op vakantie gaat naar Duitsland.

Toch Nederland?

Er zijn maar weinig landen in Europa die een veelzeggende naam als Nederland hebben, Nederland wordt gekenmerkt door zijn zeer vlakke landschap en lage ligging onder de zee. Nederland staat bekend om tulpen, molens, grachten, Amsterdam en klompen. De bloemenvelden tussen Haarlem en Leiden is wereldberoemd en wordt vaak door Japanners bezocht.

Hiernaast is Nederland een fietsland bij uitstek, want het land is vlak en recht zonder heuvels of bergen en heeft ontelbare voorzieningen voor fietsers in Nederland. Naast het omvangrijke fietswegen heeft Nederland ook een grote waterwegen vaar veel sloepen en boten varen. Vrijwel elk plekje in Nederland is daarom per schip, fiets, tram, trein en bus te bereiken binnen enkele minuten of uren.

Kerstmarkt Duitsland: een zeer populair uitje onder de Nederlanders. Lekker kerstshoppen vlak over de grens waar het vaak vele malen groter en soms ook goedkoper is.