Reistips voor Sydney

opera-house-sydney-tips

Waarom Sydney bezoeken?

Als je naar Australië gaat op vakantie dan kun Sydney niet missen. Naast het feit dat het de grootste stad van Australië is zijn er vele redenen waarom het een bezoek waard is.

Het heeft een prachtige haven en iconische stranden, uitstekende restaurants, fantastische cafés en pubs, werelderfgoed, geweldige winkels, ongelooflijke festivals, een multiculturele bevolking en het hele jaar door een lekker weertje.

Gebruik Sydney niet alleen als toegangspoort naar Australië of Nieuw-Zeeland want er is zoveel te zien en te beleven dat je er minstens een week kan verblijven.

Wat kan je zoal doen in Sydney

Gratis wandeltour

Waarom niet beginnen met een gratis wandeltocht met een deskundige lokale gids? Regen, hagel of zonneschijn, de jongens van ‘I’m Free Walking Tours’ lopen elke dag om 10:30 en 14:30. De 3 uur durende gemakkelijke wandelroutes laten u de bezienswaardigheden zien en geven je een oriëntatie van de stad zodat je het zelf verder kan ontdekken.

Bondi naar Coogee kustwandeling

De Bondi naar Coogee kustwandeling is een prachtige wandeling langs de kust met veel baaien en stranden. Het bezoek brengt veel waar je tussendoor een heerlijke duik in de zee kan nemen of voor een lekker hapje en drankje. De wandeling begint achter Bondi ijsbergen en duurt ongeveer 2 uur op een rustig tempo. Neem de trein vanaf Central naar Bondi Junction, vervolgens een bus naar Bondi Beach.

Ferry naar Manly van Circular Quay

Een geweldige en goedkope manier om de haven van Sydney te ervaren met een prachtig uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge. Het zorgt voor een geweldige dagje uit. Loop de Manly corso, een paar uur doorbrengen bij Manly Beach, eet een ijsje of pak een koud biertje in het Manly Wharf Hotel.

De Royal Botanic Gardens

Het is een prachtig uitzicht op de haven van de Botanische Tuinen. Een geweldige gratis manier om een paar uurtjes door te brengen in Sydney. Loop van het Opera House naar Mrs Macquarie’s Chair voor een van de beste uitzichtpunten in Sydney. Ga voor een picknick dus neem een lunch, een deken en een fles wijn mee voor deze mooie ervaring.

Leer surfen op Bondi Beach

Je kunt niet meer Australisch zijn dan het leren om te surfen op Bondi, het iconische strand van Sydney. Bondi is perfect voor elke beginner aangezien het strand op het zuiden ligt, zodat je beschermd bent en de stroming niet zo wild is. Let’s Go Surfing is de enige surfschool op het moment van schrijven bij Bondi.