Reis in Brazilië

amazone brazilie

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest metropolen, maar dit is slechts het begin. De wereldberoemde carnaval vindt elk jaar plaats. Wildlife fans zullen genieten van het verkennen van de wetlands van de Pantanal en het Amazone regenwoud, terwijl degenen die genieten van de koloniale architectuur en historische steden zullen genieten een bezoek aan Salvador. Gooi tijdens een gesprek de stranden, voetbal, mooie mensen, en goedkope prijzen er in en het is vrij gemakkelijk om iemand te overtuigen om op vakantie naar Brazilië te gaan.

Typische kosten

Accommodatie: Accommodatie in Brazilië kan zeer goedkoop zijn. Een prijs voor een slaapzaal in een hostel is tussen de 15-30 BRL. Eigen kamer is ongeveer ruim 40 BRL. Kleine budget hotels zijn ook op grote schaal in overvloed en het starten van 70-100 BRL. Uw eigen kamer in een gastgezin kunnen zo weinig zijn als 35-50 BRL.

Eten: Eten is betaalbaar. Kleine, lokale restaurantjes kost rond de 14 BRL voor een maaltijd die een paar maaltijden en een drankjes. Mooiere maaltijden in een meer casual restaurant met een mooiere inrichting kost ongeveer 35 BRL. Boodschappen doen is erg goedkoop, zowat 103 BRL per week. Alle prijzen in Rio zijn hoger.

Vervoer: Lange afstandsbussen zijn een handige, zuinige en comfortabele manier om te reizen tussen de regio’s. Buskaartjes kosten ongeveer 8-10 BRL per uur van de reis. Controleer reisafstand want het kan de moeite waard zijn om met het vliegtuig te gaan als je het kunt veroorloven. Treindienst is beperkt tot de toeristische gerichte stoomtrein dat het vervoer biedt tussen twee belangrijke Braziliaanse toeristische steden, Sao Jao del Rei en Tiradentes.

Activiteiten: Attracties zijn redelijk betaalbaar. Prijzen voor voetbalwedstrijden kosten vanaf 35 BRL per ticket, afhankelijk van waar je zit en toegang tot Iguazu Falls is ongeveer 42 BRL. Amazon riviercruises kost een paar honderd dollar tot duizenden afhankelijk van hoe lang en luxe ze zijn.

Wil je lekker op het strand van Brazilië liggen? Kijk dan hier voor een strandvakantie Brazilië.