Reis door Europa

Reizen per trein is een van de beste manieren om Europa te zien. De treinreizen maken het oversteken van van stad naar stad gemakkelijk. Vooral als je een InterRail of een Eurail pass hebt. Er gaat niets boven het zien van verschillende landschappen die voorbij schieten als je een blik uit het raam werpt of de sensatie dat je van boord gaat bij het treinstation in een nieuwe stad om er een paar dagen te verblijven. Van de ruïnes van het oude Rome naar de kunstgaleries van Parijs, het beste van Europa is gewoon in een paar haltes te zien.

interrail trein passOm de InterRail pass te krijgen moet je in het verleden een inwoner van Europa zijn geweest voor ten minste 6 maanden. De Eurail pas is beschikbaar voor iedereen. Met deze tickets kunt u meerdere stops in heel Europa maken tijdens een bepaalde periode van tijd. Voor meer informatie, kijk op de websites InterRail en Eurail.

De passen kan je gebruiken voor maar liefst 30 landen waardoor er tal van opties zijn om te beslissen waar u heen kunt gaan. Je kan zelfs gratis en met korting reizen met de veerboot, waardoor zelfs die zonovergoten Griekse eilanden binnen handbereik zijn. Zorg ervoor dat u onderzoekt wat de voordelen van uw pas zijn voordat je de reis met de trein start. Kijk naar de aanbiedingen en eventuele kortingen waarvan u kunt profiteren.

In het algemeen is het in het oosten en zuiden van Europa goedkoper dan het westen en noorden. Als je met de trein reist met een krap budget houdt er dan rekening mee wat je perse wilt zien. De meest populaire bestemmingen in Europa zijn onder meer de plaatsen Londen, Parijs, Rome, Barcelona en Amsterdam. Verwacht dus dat de prijzen hier dan ook iets hoger zijn. Ze zeggen dat je nog steeds deze plaatsen aan kan doen met een beperkt budget maar kijk dan goed online rond voor de mogelijkheden of er aanbiedingen of iets dergelijks zijn.

Een andere tip als je met het vliegtuig reist is om naar vliegtickets te kijken waarbij je vertrekt vanaf Rotterdam The Hague Airport of Eindhoven Airport. Je kan op of in de buurt gemakkelijk en goedkoop je auto parkeren of zelfs laten parkeren (valet parking). Een vertrek naar bijvoorbeeld Alicante in Spanje kan dus goedkoper zijn als je verder kijkt dan alleen tickets vanaf Schiphol Airport. Let wel op, er zijn vele parkeermogelijkheden dus vergelijk de aanbieders aandachtig. Woon je in Alicante en heb je zelf een auto die je wilt parkeren dan werkt het in principe hetzelfde. Een auto parkeren bij luchthaven Alicante is dus ook een mogelijkheid.

Heel iets anders maar je kan ook een Fly drive naar Madeira doen 🙂