Grote Zijderoute Tour

Dag 1: aankomst in Bishkek

In de vroege ochtend ontvangst op de luchthaven van Bishkek en transfer naar Bishkek (33km). Accommodatie in een comfortabel guesthouse. Rust en ontbijt.
In de middag bezichtiging van Bishkek, lunch, diner in een restaurant en overnachting.

Dag 2: Ala Archa-Bishkek

Ontbijt en transfer naar de Ala Archa vallei (Nationaal park, 45 km, 2100m) waar we een korte wandeltocht gaan maken in de vallei. Pic-nic lunch onderweg. Laat in de middag terug naar Bishkek voor diner en overnachting.

Dag 3: Bishkek-Issyk-Kul

Na het ontbijt trip naar het Issyk-Kul Meer (250km) Onderweg bezoeken we de Burana Toren op de plek waar zich in de 11 e tot 13 e eeuw n Chr. de historische stad Balasagyn bevond. Lunch en vrije tijd om een duik te nemen in het blauwe water van het meer. Tegen de avond bezoeken we de oeroude petroglyphen van Cholpon Ata. Diner en verblijf in een hotel aan de noordkust van het Issyk-Kul meer.

Dag 4: Issyk-Kul-Karakol

Ontbijt en op weg naar Karakol (2 uur rijden). In Karakol bezoeken we het Przhevalsky Museum, de Dungan Moskee en de houten, orthodoxe kerk. Lunch, diner en overnachting in een guesthouse in Karakol.

Dag 5: Karakol-Son-Kul-Tash Rabat

Na het ontbijt een prachtige rit naar het hooggelegen bergmeer Son-Kul (3016m). Hier bezoeken we een Kyrgyzische nomadenfamilie en gebruiken we met hen de lunch. Geniet van de schitterende natuur, de woeste bergen en de bijzondere alpenflora (edelweiss). In de middag reis naar Tash Rabat (235km). Diner en accommodatie in een guesthouse in Tash Rabat.

Dag 6: -Tash-Rabat

Na het ontbijt excursie naar de caravanserai van Tash-Rabat. Diner en accommodatie in yurts of bij de lokale bevolking nabij Tash-Rabat. Vervolgens rit naar de grens van Kyrgystan en China. Lunchbox mee voor de lunch. Grensformaliteiten en overdracht aan onze Chinese partner. Rit naar Kashgar in China. Hotelaccommodatie in Kashgar op basis van volledig pension.

Dag 7 en 8: Kashgar

Ontbijt en bezoek aan de Tombe van Arpak Hojia, de Id Kha Moskee, Straat van de handwerklieden, de grote markt en de veemarkt. Verblijf of basis van volledig pension.

Dag 9: Kashgar-Sary-Tash

Na het ontbijt terugrit naar de grens met Kyrgystan bij Irkeshtam. Grensformaliteiten en doorreis naar de Sary-Tash vallei in Kyrgystan (125km) Diner en accommodatie in yurts.

Dag 10: Sary-Tash-Osh

Ontbijt en transfer naar de stad Osh. Lunch en stadsbezichtiging van Osh met een bezoek aan Suleiman Gora. Diner en overnachting in een Nationaal Guest House.

Dag 11.: Osh-Toktogul

Ontbijt en rit dwars door Kyrgystan naar het stuwmeer van Toktogul. Bezoek een van Kyrgystan’s groenste valleien, Chychkan (360km). Accommodatie in een guesthouse of hotel.

Dag 12: Toktogul-Kyzyl-Oy

Na het ontbijt staat ons weer een spectaculaire dag te wachten. We zien prachtige panorama’s als we over de Ala-Bel pas naar Susamyr River rijden (200 km) en vervolgens naar een typisch Kyrgygisch dorp, Kyzyl-Ol waar de tijd heeft stilgestaan en de Kyrgyzen nog leven als eeuwen geleden. Vanavond een typisch traditioneel Kyrgygisch diner bij open haardvuur met folkore show en verblijf bij de lokale bevolking.

Dag 13: Kyzyl-Oy –Bishkek

Vandaag rijden we na het ontbijt door de prachtige Susamyr vallei terug naar Bishkek. Lunch onderweg. Aankomst in Bishkek en transfer naar een hotel voor diner en overnachting.

Dag 14: Bishkek

Na het ontbijt transfer naar de stad. Vrije tijd voor het doen van inkopen en lunch. Accommodatie in een hotel. ‘s Avonds afscheidsdiner.

Dag 15: Vertrek Bishkek

Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor vertrek uit Bishkek

Nog een zijderoute reis? Zie de 19 daagse groepsreis langs de Zijderoute van De Cunha Travel